Padlizsánpörkölt

A padlizsánpörkölt egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, mely nem olyan ismert, mint a padlizsánkrém. De a padlizsán szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. Körete lehet főtt rizs, burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Készíthetjük akár hússal is. Mivel nem időigényes a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.

A padlizsán ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a padlizsán fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ráadásul a padlizsán számos étel kiváló alapanyaga, mely a fagyasztásnak és a befőzésének köszönhetően egész évben elérhető. Akár cukkinival együtt is készíthetjük.

Egyszerű padlizsánpörkölt – recept

Hozzávalók:

A padlizsánpörkölt elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk, felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  3. A paradicsomot, paprikát megmossuk, felkockázzuk.
  4. Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és néhány percig együtt pirítjuk.
  5. Majd a paprikát és a felkockázott padlizsánt is hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint és fűszerpaprikát szórunk rá.
  6. Elkeverjük és fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket. Ha szükséges kevés vizet adjunk alá.
  7. A végén a levéből kiveszünk és a tejföllel elkeverjük, majd visszaöntjük a padlizsános ragura és azzal is összekeverjük.
  8. Még egyet rottyantunk rajta és már készen is van.

Leginkább főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom