Padlizsános csirkés rakott tészta

A padlizsános csirkés rakott tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató egytálétel, bármilyen alkalomra. Ugyan a padlizsán semleges íze miatt nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – de fűszerezésével igazán különleges ízhatások érhetők el. Ráadásul rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin– ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a szezonban, hiszen– fagyasztva egész évben elérhető.

Egyszerű padlizsános csirkés rakott tészta – recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti (vagy bármilyen) tészta
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt (akár füstölttel keverve)
  • 2 evőkanál cukor
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • fűszerpaprika – ízlés szerint

A padlizsános csirkés rakott tészta elkészítési lépései:

  1. Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
  2. Amíg a tészta fő a padlizsánt mossuk meg, töröljük szárazra, a végeit vágjuk le és szeleteljük fel. Majd sózzuk be és hagyjuk, hogy a leve kicsepegjen.
  3. A húst is alaposan öblítsük le és kockázzuk össze.
  4. A paradicsomot és a paprikát is mossuk meg, kockázzuk össze a kicsepegtetett padlizsánszeletekkel együtt.
  5. A vöröshagymát pucoljuk meg és apróra kockázzuk fel.
  6. Majd a csirkehúst kevés olajon pirítsuk meg és fűszerezzük, sóval, borssal ízlés szerint.
  7. Közben egy másik edénybe is hevítsünk kevés olajat, pároljuk üvegesre rajta a hagymát, adjuk hozzá a paradicsom, paprika és padlizsán kockákat, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá piros paprikát és fedő alatt pároljuk félig puhává. Mielőtt elkészül, adjuk hozzá a tejfölt is.
  8. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  9. Közben a tésztát egy olajjal kikent jénai tál alján osszlassuk el.
  10. Ha a szósz készen van, adjuk hozzá a megpirított csirkehúst is és keverjük el, majd főzzük össze néhány perc alatt.
  11. A zöldséges húst egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején és reszeljük rá a sajtot.
  12. Tegyük az előmelegített sütőbe annyi időre, hogy a sajt aranybarnára piruljon a tetején.

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom