Tartalomjegyzék
A padlizsános csirkés rakott tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató egytálétel, bármilyen alkalomra. Ugyan a padlizsán semleges íze miatt nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – de fűszerezésével igazán különleges ízhatások érhetők el. Ráadásul rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin– ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a szezonban, hiszen– fagyasztva – egész évben elérhető.
Egyszerű padlizsános csirkés rakott tészta – recept
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti (vagy bármilyen) tészta
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 db nagyobb padlizsán
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis doboz tejföl
- 5 dkg reszelt sajt (akár füstölttel keverve)
- 2 evőkanál cukor
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
A padlizsános csirkés rakott tészta elkészítési lépései:
- Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
- Amíg a tészta fő a padlizsánt mossuk meg, töröljük szárazra, a végeit vágjuk le és szeleteljük fel. Majd sózzuk be és hagyjuk, hogy a leve kicsepegjen.
- A húst is alaposan öblítsük le és kockázzuk össze.
- A paradicsomot és a paprikát is mossuk meg, kockázzuk össze a kicsepegtetett padlizsánszeletekkel együtt.
- A vöröshagymát pucoljuk meg és apróra kockázzuk fel.
- Majd a csirkehúst kevés olajon pirítsuk meg és fűszerezzük, sóval, borssal ízlés szerint.
- Közben egy másik edénybe is hevítsünk kevés olajat, pároljuk üvegesre rajta a hagymát, adjuk hozzá a paradicsom, paprika és padlizsán kockákat, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá piros paprikát és fedő alatt pároljuk félig puhává. Mielőtt elkészül, adjuk hozzá a tejfölt is.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Közben a tésztát egy olajjal kikent jénai tál alján osszlassuk el.
- Ha a szósz készen van, adjuk hozzá a megpirított csirkehúst is és keverjük el, majd főzzük össze néhány perc alatt.
- A zöldséges húst egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején és reszeljük rá a sajtot.
- Tegyük az előmelegített sütőbe annyi időre, hogy a sajt aranybarnára piruljon a tetején.
Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n
Vissza a kategória cikkeihez