Padlizsánkrém

A padlizsánkrém egy remek szendvicskrém lehet az őszi időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. A padlizsán rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban szinte egész évben készíthetjük, hiszen a padlizsán remekül le is fagyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely egy sütőtökös lattéval kínálva, garantáltan bearanyozza az őszi borongós reggeleinket. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni! 

Egyszerű padlizsánkrém recept

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 közepes fej vöröshagyma (lehet lilahagyma is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • kevés frissen facsart citrom leve
  • 2 evőkanál majonéz vagy tejföl
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

A padlizsánkrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A padlizsánokat alaposan meg kell mosni, majd szárazra törölni és a végeiket le kell vágni. A felületüket villával sűrűn meg kell szurkálni, majd 220 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig – ameddig a padlizsán ráncos nem lesz – meg kell sütni.
  2. Közben a hagymákat pucoljuk. meg. A fokhagymát daraboljuk össze.
  3. Ha elkészült a padlizsán, hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozzuk meg őket.
  4. A padlizsán húsát tegyük nagyobb tálba.
  5. Majd reszeljük hozzá a hagymát, és adjuk hozzá a fokhagyma darabokat is, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a tejfölt vagy majonézt, a citrom levét ízlés szerint és ezzel is keverjük el alaposan.
  7. Majd tegyük hűtőbe legalább egy fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
  8. Ha szükséges fűszerezzük utána.

Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal az igazi. Jó étvágyat hozzá!

TIPP: Pikánsabbá tehetjük a padlizsánkrémet, ha a padlizsánokat nem egyszerűen megsütjük, hanem grillezzük. Ebben az esetben jellegzetesen füstös aromás ízt kapunk.

Padlizsánkrém télire is készíthető. Ebben az esetben érdemesebb nagyobb adagot készíteni. A fűszerezése ugyanúgy történik, mint a fentieknél, cukrot és majonézt nem adunk hozzá. Az egészet átturmixoljuk a fűszerekkel és előzőleg kifertőtlenített üvegekbe tesszük. A tetejükre kevés olíva olajat csorgatunk. Vizes dunsztba tesszük, felforraljuk és abban hagyjuk kihűlni.

Padlizsánkrém másképp:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom