Padlizs√°n vitamin

A padlizs√°n vitamin tartalma √©s √°sv√°nyi anyag tartalma is rendk√≠v√ľl magas, ez√©rt fogyaszt√°sa nagyon eg√©szs√©ges. R√°ad√°sul sok vizet √©s ‚Äď a szervezet sz√°m√°ra fontos ‚Äď rostot tartalmaz, a kal√≥ria tartalma pedig igaz√°n alacsony, √≠gy di√©t√°s √©trendek remek kieg√©sz√≠tŇĎje is lehet, sŇĎt l√©tezik padlizs√°n di√©ta is. B√°r nem tartozik a legn√©pszerŇĪbb z√∂lds√©gek k√∂z√© ‚Äď fŇĎleg a gyerekek nem rajonganak √©tre ‚Äď √©rdemes rendszeresen fogyasztani belŇĎle, nemcsak a padlizs√°n szezonban. Hiszen remek√ľl fagyaszthat√≥ is, mely lehetŇĎs√©get ad a t√©li eltev√©sre, ez√°ltal biztos√≠tva, hogy ak√°r eg√©sz √©vben fogyasztani tudjuk.

√Črdemes k√≠m√©letesen p√°rolni ink√°bb, mint t√ļl fŇĎzni, akkor remek kieg√©sz√≠tŇĎje lesz az egy√©b eg√©szs√©ges z√∂lds√©geknek. √Črdemes b√°tran fŇĪszerezni, mivel az √≠ze jellegtelen √∂nmag√°ban. A fŇĪszerez√©se √°ltal azonban sz√°mos √≠zletes, k√ľl√∂nleges √≠zhat√°s√ļ √©telt k√©szthet√ľnk. Remek fŇĪszere a fokhagyma, mely b√°rhogy k√©sz√≠ts√ľk is el a z√∂lds√©get ‚Äď j√≥l harmoniz√°l vele.

Padlizs√°n vitamin tartalma

Vitaminban rendk√≠v√ľl gazdag, hiszen megtal√°lhat√≥ benne az A-vitamin provitaminja, B1-, B2, C- √©s K-vitamin is. Valamint jelentŇĎs az √©lelmirost tartalma is. R√°ad√°sul t√∂bb, mint 80%-a v√≠z. √Āsv√°nyi anyagok k√∂z√ľl jelentŇĎs mennyis√©gŇĪ mang√°nt √©s k√°liumot, foszfort, magn√©ziumot, kalciumot, n√°triumot, k√©nt, vasat, cinket, rezet √©s j√≥dot is tartalmaz. Leg√©rt√©kesebb vitaminjai a h√©j√°ban vannak, ez√©rt, ha lehet ne h√°mozzuk meg a felhaszn√°l√°sa sor√°n.

Semleges √≠ze lehetŇĎv√© teszi sz√©lesk√∂rŇĪ feldolgoz√°s√°t, √≠gy t√∂k√©letes friss konyhai alapanyag ny√°rt√≥l v√©g√©tŇĎl eg√©szen k√©sŇĎ ŇĎszig.

Padlizs√°n hat√°sa

A padlizs√°n hat√°sa a szervezetre a t√∂bbi z√∂lds√©ghez hasonl√≥an nagyon kedvezŇĎ. B√°r ez jellemzŇĎen csak rendszeres fogyaszt√°s mellett √©rv√©nyes√ľl. Ez√©rt is √©rdemes t√∂bbsz√∂r fogyasztani belŇĎle ak√°r heti rendszeres√©ggel is. A megfelelŇĎen feldolgozott padlizs√°n ugyanis a v√°ltozatos, eg√©szs√©ges √©trend r√©sz√©t k√©pezi.

Gyógyászati javallatai:

  • em√©szt√©si probl√©m√°k
  • sz√©kreked√©s
  • cs√∂kkent vizeletkiv√°laszt√°s
  • v√©rszeg√©nys√©g
  • a hasny√°lmirigy, a m√°j √©s a ves√©k fokozott ig√©nybev√©tele
  • ideges eredetŇĪ sz√≠vpanaszok

JelentŇĎs a nyugtat√≥ hat√°sa.

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

Csak √©rett padlizs√°nt fogyasszunk. Vagyis figyelj√ľnk arra, hogy a h√ļs√°ban ne legyen semmif√©le z√∂ld elsz√≠nezŇĎd√©s. Sz√≥rjuk meg s√≥val √©s hagyjuk, hogy a leve kicsepegjen, √≠gy nemcsak a k√°ros szolanin tartalm√°t t√°vol√≠tjuk el, ‚Äď amely √©ppen a nyers h√ļs√°ban tal√°lhat√≥, ‚Äď hanem a n√°trium √©s k√°lium ar√°ny√°t is kiegyens√ļlyozottabb√° tessz√ľk.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom