Tartalomjegyzék
A padlizsán csicseriborsó kombináció elsőre talán furcsának tűnhet, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Számos padlizsános étel – raguk, töltött padlizsán, saláta – alapját adhatják. Ráadásul könnyen, gyorsan elkészíthetők és igazán különlegessé tehetők a fűszerezésük által. Ne hagyjuk ki a padlizsán szezonban, ha lehetőségünk van rá, próbáljuk ki. Annál is inkább, mert a padlizsán és a csicseriborsó is nagyon egészséges, számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak.
Padlizsán csicseriborsó ragu – recept
Hozzávalók:
- 1 közepes padlizsán
- 30 dkg paradicsom konzerv
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 2,5 dl zöldséglé vagy víz
- 2 evőkanál olaj – olíva vagy bármilyen más
- ½ kezeletlen citrom frissen facsart leve és reszelt héja
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt füstölt paprika
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fahéj – ízlés szerint
A padlizsános csicseriborsó ragu elkészítési lépései:
- Először a padlizsánt mossuk meg, töröljük szárazra, a végeit vágjuk le és másfél centis kockákra vágjuk fel, tegyük félre.
- Majd a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért is pucoljuk meg, és vágjuk őket apróra.
- A vöröshagymát a két evőkanálnyi olajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért is.
- Pirítsuk néhány percig együtt, majd a kockára vágott padlizsánt is keverjük hozzá.
- Fűszerezzük ízlés szerint és a paradicsom konzervet, valamint a sűrített paradicsomot is keverjük hozzá.
- Engedjük fel az alaplével, majd lefedve alacsonyabb lángon – néha megkeverve – főzzük kb. 30 percig.
- Ezután hozzáadjuk a lecsepegtett csicseriborsót, a citrom reszelt héját és levét és további 15 percig főzzük együtt.
Amíg fő készíthetünk mellé főtt rizst, bulgurt, burgonyát, de akár tésztával is remek választás. Érdemes a grillezett padlizsán salátát is kipróbálni csicseriborsóval.
Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n
Vissza a kategória cikkeihez