Padlizsán csicseriborsó

A padlizsán csicseriborsó kombináció elsőre talán furcsának tűnhet, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Számos padlizsános étel – raguk, töltött padlizsán, saláta – alapját adhatják. Ráadásul könnyen, gyorsan elkészíthetők és igazán különlegessé tehetők a fűszerezésük által. Ne hagyjuk ki a padlizsán szezonban, ha lehetőségünk van rá, próbáljuk ki. Annál is inkább, mert a padlizsán és a csicseriborsó is nagyon egészséges, számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak.

Padlizsán csicseriborsó ragu – recept

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 30 dkg paradicsom konzerv
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2,5 dl zöldséglé vagy víz
  • 2 evőkanál olaj – olíva vagy bármilyen más
  • ½ kezeletlen citrom frissen facsart leve és reszelt héja
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt füstölt paprika
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • fahéj – ízlés szerint

A padlizsános csicseriborsó ragu elkészítési lépései:

  1. Először a padlizsánt mossuk meg, töröljük szárazra, a végeit vágjuk le és másfél centis kockákra vágjuk fel, tegyük félre.
  2. Majd a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért is pucoljuk meg, és vágjuk őket apróra.
  3. A vöröshagymát a két evőkanálnyi olajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért is.
  4. Pirítsuk néhány percig együtt, majd a kockára vágott padlizsánt is keverjük hozzá.
  5. Fűszerezzük ízlés szerint és a paradicsom konzervet, valamint a sűrített paradicsomot is keverjük hozzá.
  6. Engedjük fel az alaplével, majd lefedve alacsonyabb lángon – néha megkeverve – főzzük kb. 30 percig.
  7. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtett csicseriborsót, a citrom reszelt héját és levét és további 15 percig főzzük együtt.

Amíg fő készíthetünk mellé főtt rizst, bulgurt, burgonyát, de akár tésztával is remek választás. Érdemes a grillezett padlizsán salátát is kipróbálni csicseriborsóval.

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom