Padlizs√°n chips

Manaps√°g egyre nagyobb renesz√°nsz√°t √©lik a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ gy√ľm√∂lcs√∂s, z√∂lds√©ges r√°gcs√°k, mint p√©ld√°ul az alma chips, ban√°nchips, vagy ak√°r a padlizs√°n chips is. Ezeknek az √≠zletes ropogtatni val√≥knak nagy elŇĎnye, hogy nem tartalmaznak sem hozz√°adott adal√©kanyagokat, sem egy√©b cukrokat √©s a z√∂lds√©gben, gy√ľm√∂lcsben tal√°lhat√≥ vitaminok, √°sv√°nyi anyagok is benne maradnak. Min√©l v√©konyabbak a szeletek, ann√°l ropog√≥sabb lesz, √©s ez az aranyszab√°ly, b√°rmely gy√ľm√∂lcs, vagy z√∂lds√©g eset√©n √©rv√©nyes. √Črdemes m√°s gy√ľm√∂lcs√∂kkel, de ak√°r z√∂lds√©gekkel is pr√≥b√°lkozni, igaz√°n k√ľl√∂nleges a c√©kla vagy zellerchips is. Mindenk√©ppen meg√©r egy pr√≥b√°t a padlizs√°n szezonban, mert nagyon k√ľl√∂nleges √©s egy igazi ŇĎszi csemege! R√°ad√°sul igaz√°n gyorsan √©s k√∂nnyen elk√©sz√≠thetŇĎ!

Padlizs√°n chips recept

Hozzávalók:

  • 1 nagy darab padlizs√°n
  • 2 evŇĎkan√°l ol√≠vaolaj
  • √≠zl√©s szerint s√≥, fŇĪszerek

Padlizs√°n chips elk√©sz√≠t√©se l√©p√©srŇĎl ‚Äď l√©p√©sre:

  1. ElŇĎsz√∂r a padlizs√°nt meg kell mosni, majd sz√°razra t√∂r√∂lni.
  2. V√°gjuk le a v√©geit, majd nagyon v√©konyra szeletelj√ľk.  
  3. Majd meleg√≠ts√ľk elŇĎ a s√ľtŇĎt 120 fokra.
  4. A padlizs√°n szeletek mindk√©t oldal√°t kenj√ľk meg olajjal.
  5. Majd egy tepsit b√©lelj√ľnk ki s√ľtŇĎpap√≠rral √©s egyenletesen eloszlatjuk rajta a padlizs√°n szeleteket, lehetŇĎleg √ļgy, hogy ne √©rjenek √∂ssze, √≠gy lesznek igaz√°n ropog√≥sak √©s nem ragadnak √∂ssze.
  6. Azt√°n betoljuk az elŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎbe √©s nagyj√°b√≥l 15 percig s√ľss√ľk ŇĎket. F√©lidŇĎben forgassuk √°t.
  7. Ha elkezd barnulni √©s m√°r nem ragacsos, akkor z√°rjuk le a s√ľtŇĎt.
  8. Vigy√°zni kell, hogy ne √©gjen meg, mert a t√ļl sok s√ľt√©stŇĎl nem ropog√≥s, hanem r√°g√≥s lesz.
  9. Ha elk√©sz√ľlt hagyni kell kihŇĪlni, s√≥zzuk, fŇĪszerezz√ľk √≠zl√©s szerint √©s m√°r fogyaszthat√≥ is.

√Črdemesebb egyszerre nagyobb adagot is k√©sz√≠teni, mert nagyon hamar elfogy. Azonban ne tegy√ľk nagy t√°lba, dobozokba, mert visszapuhulhat. Ink√°bb t√°ny√©rra szedj√ľk ne sokat halmozva egym√°sra.

Fontos, hogy a chipseket mindig k√∂zvetlen√ľl s√ľt√©s ut√°n s√≥zzuk, fŇĪszerezz√ľk.

Jó étvágyat hozzá!

√ćgy s√ľss z√∂lds√©gchipset h√°zilag:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez