Tartalomjegyzék
Manapság egyre nagyobb reneszánszát élik a különböző gyümölcsös, zöldséges rágcsák, mint például az alma chips, banánchips, vagy akár a padlizsán chips is. Ezeknek az ízletes ropogtatni valóknak nagy előnye, hogy nem tartalmaznak sem hozzáadott adalékanyagokat, sem egyéb cukrokat és a zöldségben, gyümölcsben található vitaminok, ásványi anyagok is benne maradnak. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz, és ez az aranyszabály, bármely gyümölcs, vagy zöldség esetén érvényes. Érdemes más gyümölcsökkel, de akár zöldségekkel is próbálkozni, igazán különleges a cékla vagy zellerchips is. Mindenképpen megér egy próbát a padlizsán szezonban, mert nagyon különleges és egy igazi őszi csemege! Ráadásul igazán gyorsan és könnyen elkészíthető!
Padlizsán chips recept
Hozzávalók:
- 1 nagy darab padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, fűszerek
Padlizsán chips elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a padlizsánt meg kell mosni, majd szárazra törölni.
- Vágjuk le a végeit, majd nagyon vékonyra szeleteljük.
- Majd melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
- A padlizsán szeletek mindkét oldalát kenjük meg olajjal.
- Majd egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk rajta a padlizsán szeleteket, lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze, így lesznek igazán ropogósak és nem ragadnak össze.
- Aztán betoljuk az előmelegített sütőbe és nagyjából 15 percig süssük őket. Félidőben forgassuk át.
- Ha elkezd barnulni és már nem ragacsos, akkor zárjuk le a sütőt.
- Vigyázni kell, hogy ne égjen meg, mert a túl sok sütéstől nem ropogós, hanem rágós lesz.
- Ha elkészült hagyni kell kihűlni, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint és már fogyasztható is.
Érdemesebb egyszerre nagyobb adagot is készíteni, mert nagyon hamar elfogy. Azonban ne tegyük nagy tálba, dobozokba, mert visszapuhulhat. Inkább tányérra szedjük ne sokat halmozva egymásra.
Fontos, hogy a chipseket mindig közvetlenül sütés után sózzuk, fűszerezzük.
Jó étvágyat hozzá!
Így süss zöldségchipset házilag:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n
Vissza a kategória cikkeihez