Grillezett padlizsán saláta

A grillezett padlizsán saláta egy könnyed, gyorsan elkészíthető étel, mely remek kiegészítője egy nyári grillezésnek. Nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogás. A padlizsán grillezése készülhet sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a padlizsán fűszerezése által különleges ízhatásokat érhetünk el. Ennek a salátának a grillezett padlizsánon túl a csicseriborsó adja az alapját, de számos módon készíthetjük egyéni ízvilágnak – vagy az otthoni készleteinknek – megfelelően.

Egyszerű grillezett padlizsán saláta receptje

Hozzávalók:

A grillezett padlizsán saláta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a grillt készítsük elő, majd a padlizsánokat mossuk meg, töröljük szárazra, a végeit vágjuk le és a kívánt formában szeleteljük fel. Enyhén sózzuk meg és hagyjuk kicsit állni a szeleteket.
  2. Közben pucoljuk meg a hagymát, fokhagymát és mossuk meg a paradicsomot is.
  3. A fetát kockázzuk fel.
  4. Majd a padlizsán szeleteket kenjük meg az olajjal és mindkét oldalát süssük krémesre a grillen.
  5. Amíg sül készítsük elő a salátaöntet. Ehhez a lime levét csavarjuk ki és adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá kevés olívaolajat. Alaposan keverjük össze és hagyjuk kicsit állni.
  6. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, a lilahagymát vékonyan karikázzuk fel. A petrezselymet mossuk meg és vagdossuk apróra.
  7. A paradicsomokat tegyük tálba, adjuk hozzá a lilahagymát, a lecsöpögtetett csicseriborsót.
  8. Szórjuk rá a petrezselymet és a fetát is morzsoljuk hozzá.
  9. Ezután az elkészült padlizsán szeleteket is adjuk hozzá.
  10. A salátaöntettel meglocsolva tálalhatjuk is.

Kiváló körete húsételeknek, sajtoknak, de önmagában is remek fogás. Jó étvágyat hozzá!

Grillezett padlizsán batátával és egyéb zöldségekkel:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom