Fokhagymás padlizsán

A fokhagymás padlizsán az egyik legegyszerűbben elkészíthető padlizsános étel. A legidőigényesebb része a sütése, így egy hétköznapi gyors vacsorának is remek választás a padlizsán szezonban. Ráadásul a padlizsán nagyon egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Ráadásul nagy része víz, a kalória tartalma sem magas, így alkalmas fogyókúrás étrendek kiegészítésére is. Sőt létezik padlizsán diéta is. A fokhagyma is nagyon egészséges, a kettő együtt pedig igazán jó párosítás, hiszen a padlizsán egyik elmaradhatatlan fűszere a fokhagyma. A padlizsán kissé semleges ízét ugyanis a fűszerezése által tudjuk igazán különlegessé tenni. Bátran fűszerezzünk!

Egyszerű fokhagymás padlizsán recept

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 db fokhagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 kis doboz natúr joghurt
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • zöldfűszerek – ízlés szerint (el is hagyható)

A fokhagymás sült padlizsán elkészítési lépései:

  1. Először a padlizsánokat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, majd a végeit vágjuk le.
  2. Majd vágjuk őket hosszában félbe és a belsejét hálósan vagdossuk be.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokosra.
  4. A fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze fokhagymanyomón.
  5. A fokhagymával és ízlés szerinti sóval, borssal szórjuk meg a hálósra vagdosott padlizsánokat, majd locsoljuk meg az olajjal is.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük.
  7. A natúr joghurtot további fokhagymával (porral is lehet) és ízlés szerinti fűszerekkel keverjük ki, ezzel tálaljuk.

Aki pikánsabban szereti szórhat rá chili paprikát is. Remek körete lehet húsételeknek, halaknak, sajtoknak egyaránt, de önmagában is remek választás. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez