Cukkinis padlizs√°nos csirkecomb

A cukkinis padlizs√°nos csirkecomb rendk√≠v√ľl egyszerŇĪen elk√©sz√≠thetŇĎ, k√ľl√∂nleges √©tel, melyet legink√°bb a cukkini vagy padlizs√°n szezonban k√©sz√≠thet√ľnk. A kora ny√°r egyik elmaradhatatlan z√∂lds√©ge a cukkini, kicsit k√©sŇĎbb √©rik a padlizs√°n is, mindkettŇĎ rendk√≠v√ľl eg√©szs√©ges. Emiatt is √©rdemes ebben az idŇĎszakban min√©l t√∂bbet fogyasztani belŇĎl√ľk. Magas a vitamin- √©s √°sv√°nyi anyag tartalmuk, rostban is bŇĎvelkednek √©s nagy r√©sz√ľk v√≠z. Tov√°bb√° egyik kal√≥ria tartalma sem magas, √≠gy ak√°r fogy√≥k√ļr√°s √©trendbe is beilleszthetŇĎk. Mindenk√©ppen √©rdemes kipr√≥b√°lni, aki a csirk√©t √©s ezeket a z√∂lds√©geket szereti, biztosan nem fog csal√≥dni. K√∂ret m√°r nem is sz√ľks√©ges hozz√°, de ig√©ny szerint rizs √©s burgonya is k√≠n√°lhat√≥ mell√©.

Cukkinis padlizs√°nos csirkecomb recept

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizs√°n
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 db nagyobb s√°rgar√©pa
  • 50 dkg burgonya
  • 8 db csirkecomb (vagy 4 eg√©sz csirkecomb)
  • 2 db lilahagyma
  • 3 evŇĎkan√°l ol√≠vaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 te√°skan√°l apr√≠tott bazsalikom
  • s√≥ ‚Äď √≠zl√©s szerint
  • bors ‚Äď √≠zl√©s szerint
  • rozmaring ‚Äď √≠zl√©s szerint

A cukkinis padlizsános csirkecomb elkészítési lépései:

  1. ElŇĎsz√∂r a csirkecombokat mossuk meg alaposan, majd itassuk fel r√≥la a nedvess√©get √©s s√≥zzuk, borsozzuk √≠zl√©s szerint.
  2. Ezután a cukkinit és a padlizsánt is mossuk meg, a végeiket vágjuk le és karikázzuk fel.
  3. A burgonyát és a répát hámozzuk meg, majd a répát karikázzuk fel, a burgonyát vágjuk nagyobb darabokra.
  4. A paradicsomot mossuk meg √©s negyedelj√ľk.
  5. A fokhagym√°t √©s a lilahagym√°t pucoljuk meg, a fokhagym√°t z√ļzzuk √∂ssze, a lilahagym√°t v√°gjuk kett√© √©s szeletelj√ľk fel.
  6. K√∂zben a s√ľtŇĎt elŇĎmeleg√≠tj√ľk 180 fokra.
  7. Majd egy tepsit kenj√ľnk ki ol√≠vaolajjal, rakjuk bele a csirkecombokat √©s √∂nts√ľnk al√° kev√©s vizet.
  8. Tegy√ľk mell√© a cukkini √©s padlizs√°n karik√°kat, a felszeletelt burgony√°t, r√©p√°t √©s lilahagym√°t, paradicsomot, majd sz√≥rjuk r√° a fokhagym√°t is. Rozmaring √°gat is tegy√ľnk r√° (vagy a h√ļst fŇĪszerezz√ľk ŇĎr√∂lt rozmaringgal).
  9. Aluf√≥li√°val befedj√ľk √©s az elŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎbe tessz√ľk.
  10. Nagyj√°b√≥l 40-45 perc alatt hagyjuk a f√≥li√°val egy√ľtt s√ľlni, majd a f√≥li√°t levessz√ľk r√≥la √©s tov√°bbi 5-10 percig s√ľtj√ľk, ameddig a h√ļs sz√©pen meg nem pirul. Akkor j√≥, ha a h√ļs megpuhult.

Még melegen tálaljuk. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez