Cukkinis padlizsános csirke  

A cukkinis padlizsános csirke egy egyszerűen elkészíthető, különleges étel, melyet leginkább a cukkini és padlizsán szezonban készíthetünk. A nyár egyik elmaradhatatlan zöldsége a cukkini, és a padlizsán, mindkettő rendkívül egészséges. Emiatt is érdemes ebben az időszakban minél többet fogyasztani belőlük. Magas a vitamin- és ásványi anyag tartalmuk és rostokban is bővelkednek. Ráadásul a kalória tartalmuk sem magas, így akár fogyókúrás étrendbe is beilleszthetők. Mindenképpen érdemes kipróbálni, aki a csirkét, padlizsánt és a cukkinit szereti, biztosan nem fog csalódni. Köret már nem is szükséges hozzá, de igény szerint rizs és burgonya is kínálható mellé.

Cukkinis padlizsános csirkemell recept

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 1 db közepes padlizsán
  • 80 dkg csirkemellfilé (bármilyen húsból készíthető)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg reszelt sajt (akár füstölttel keverve vegyesen)
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojássárgája
  • 2 doboz tejföl
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • rozmaring – ízlés szerint
  • olívaolaj
  • vaj

A cukkinis padlizsános csirke elkészítési lépései:

  1. Először a csirkemellfilét mossuk meg alaposan, majd itassuk fel róla a nedvességet és kockázzuk fel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Ezután a cukkinit és a padlizsánt is mossuk meg, a végeit vágjuk le és karikázzuk fel.
  3. A hagymát és fokhagymát pucoljuk meg.
  4. A vöröshagymát kockázzuk apróra, a fokhagymát fokhagymanyomón zúzzuk össze és keverjük a tejfölbe.
  5. A vöröshagymát kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst. Fehéredésig pirítsuk.
  6. A tojássárgáját is keverjük el a fokhagymás tejfölben.
  7. Majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  8. Ezután egy hőálló edényt kivajazunk.
  9. Belehalmozzuk a zöldségek felét.
  10. Fűszerezzük ízlés szerint, majd megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
  11. Rákenjük a tejfölös keverék felét és ráhalmozzuk a pirított csirkekockákat.
  12. Ezt beborítjuk a maradék zöldségekkel, fűszerezzük ízlés szerint, megszórjuk zsemlemorzsával és egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék fokhagymás tejfölt.
  13. A reszelt sajttal megszórjuk.
  14. Fóliát teszünk rá és az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  15. Majd levesszük róla a fóliát és további 10 perc alatt aranybarnára, késre sütjük.

Még melegen tálaljuk. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez