Tartalomjegyzék
A cukkinis padlizsános csirke egy egyszerűen elkészíthető, különleges étel, melyet leginkább a cukkini és padlizsán szezonban készíthetünk. A nyár egyik elmaradhatatlan zöldsége a cukkini, és a padlizsán, mindkettő rendkívül egészséges. Emiatt is érdemes ebben az időszakban minél többet fogyasztani belőlük. Magas a vitamin- és ásványi anyag tartalmuk és rostokban is bővelkednek. Ráadásul a kalória tartalmuk sem magas, így akár fogyókúrás étrendbe is beilleszthetők. Mindenképpen érdemes kipróbálni, aki a csirkét, padlizsánt és a cukkinit szereti, biztosan nem fog csalódni. Köret már nem is szükséges hozzá, de igény szerint rizs és burgonya is kínálható mellé.
Cukkinis padlizsános csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 1 db közepes padlizsán
- 80 dkg csirkemellfilé (bármilyen húsból készíthető)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt sajt (akár füstölttel keverve vegyesen)
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojássárgája
- 2 doboz tejföl
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- rozmaring – ízlés szerint
- olívaolaj
- vaj
A cukkinis padlizsános csirke elkészítési lépései:
- Először a csirkemellfilét mossuk meg alaposan, majd itassuk fel róla a nedvességet és kockázzuk fel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Ezután a cukkinit és a padlizsánt is mossuk meg, a végeit vágjuk le és karikázzuk fel.
- A hagymát és fokhagymát pucoljuk meg.
- A vöröshagymát kockázzuk apróra, a fokhagymát fokhagymanyomón zúzzuk össze és keverjük a tejfölbe.
- A vöröshagymát kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst. Fehéredésig pirítsuk.
- A tojássárgáját is keverjük el a fokhagymás tejfölben.
- Majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Ezután egy hőálló edényt kivajazunk.
- Belehalmozzuk a zöldségek felét.
- Fűszerezzük ízlés szerint, majd megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
- Rákenjük a tejfölös keverék felét és ráhalmozzuk a pirított csirkekockákat.
- Ezt beborítjuk a maradék zöldségekkel, fűszerezzük ízlés szerint, megszórjuk zsemlemorzsával és egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék fokhagymás tejfölt.
- A reszelt sajttal megszórjuk.
- Fóliát teszünk rá és az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- Majd levesszük róla a fóliát és további 10 perc alatt aranybarnára, késre sütjük.
Még melegen tálaljuk. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Padlizs%C3%A1n
Vissza a kategória cikkeihez